SV EN

Swedish Brain Power-dominerad publikation topprankad i världen

22 Maj 2017

cov200hEn Swedish Brain Power-dominerad rapport i The Lancet Neurology publicerad i mars förra året rankas nu som en av de mest citerade i världen på Web of Science.

 

Den vetenskapliga tidskriften The Lancet Neurology ägnade hela sitt marsnummer förra året åt en rapport från en expertkommission om hur kampen mot demens bör bedrivas i framtiden. Expertkommissionen leddes av chefen för Swedish Brain Power, professor Bengt Winblad med deltagande av flera av Swedish Brain Powers medlemmar (se artikeln här). Enligt den vetenskapliga sajten Web of Science är publikationen nu rankad som ”hot stuff” och en av de mest citerade i världen. Det innebär att den är bland den 0.1 procent av de mest citerade publikationerna de två senaste åren inom ämnesområdet neurovetenskap och beteende.

 

– Vår artikel är heltäckande och visar att en samlad forskningssatsning inom alla delar av området är vår stora – och enda – möjlighet att möta denna ”tickande kostnadsbomb” och förbättra människors hälsa, säger Bengt Winblad, professor i geriatrik vid KI:s institution för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle.

 

Läs mer här.

Länk till en sammanfattning av Lancet-kommissionens rekommendationer (på svenska).

Länk till hela rapporten i The Lancet Neurology.

 

© 2010 Swedish Brain Power