SV EN

Swedish Brain Power-forskare bland de mest inflytelserika i världen

27 Apr 2017

Två medlemmar i Swedish Brain Power, dess ledare Bengt Winblad, professor i geriatrik, och Dag Aarsland, professor i klinisk demensforskning, tar plats på listan över högst citerade forskare i världen 2016.

 

nvs_2017_winblad_aarsland_foto_stefan_zimmerman_selma_wolofsky (1)Version 2

 

 

 

Foto:Wolofsky/Zimmerman

 

Listan sammanställs av Clarivate Analytics och bygger på information från Web of Science över de mest citerade toppublikationerna under åren 2004-2014. Totalt listas 3 000 forskare inom 21 olika ämnesområden över hela världen som de mest citerade, och därmed också de mest inflytelserika.

 

– Den kliniska och translationella forskningen vid Karolinska Institutet har länge rankats högt i flera olika sammanhang och resultatet av den nu aktuella sammanställningen befäster denna roll och visar på vikten av att vi fortsätter att satsa på denna typ forskning, säger Bengt Winblad.

 

Läs mer om Clarivate Analytics och se hela listan här.

© 2010 Swedish Brain Power