SV EN

Bengt Winblad får lifetime achievement award

25 Jul 2016

Winblad Award AAICSwedish Brain Powers chef, professor Bengt Winblad, har tilldelats the Alzheimer’s Association’s lifetime achievement award vid organisationens pågående internationella konferens i Toronto, Kanada. Bengt Winblad hedras för sin passion, sitt ledarskap och engagemang. 

 

Ur motiveringen: ”Erkänd 2009 som som världens mest produktiva forskare inom alzheimer-fältet, har dr Winblads bidrag för att påskynda alzheimer- och demensforskning varit ovärderlig. Han var medlem av Nobelförsamlingen för fysiologi och medicin 1989-2008. Hans forskningsintresse fokuserar på epidemiologi, genetik och behandling av alzheimer. Förutom att författa mer än 1000 publikationer inom området, har dr Winblad handlett mer än 150 Ph.D. studenter.”

 

Bengt Winblad är en av grundarna av Alzheimer’s Association (tillsammans med Khalid Iqbal th på bilden) som idag är den största ideella finansiären av forskning om alzheimer i världen.

 

Läs mer här.

© 2010 Swedish Brain Power