SV EN

”Nödvändigt att satsa på forskning om demens!”

18 Dec 2015

”Demenssjukdomar är komplicerade och kräver grundläggande forskning för att komma vidare i lösningen av gåtan. Trots att vi lärt mycket om sjukdomsorsakerna på senare år, behöver vi nu lägga ner stor kraft och resurser på forskning för att ytterligare klarlägga de bakomliggande mekanismerna. Utan grundforskning om hjärnans funktioner kommer vi aldrig finna en bot mot dessa fruktade sjukdomar och därmed inte heller en lösning på längre sikt.”

 

Det skriver Swedish Brain Powers chef Bengt Winblad i en ledare i kampanjen Hjärnan och nervsystemet som gick som bilaga i Svenska Dagbladet 17 december. Även Swedish Brain Powers Ingmar Skoog är intervjuad om faktorer som skyddar mot demens.

 

Läs hela bilagan här!

 

 

 

 

© 2010 Swedish Brain Power