SV EN

AlzeCure får prestigefyllt anslag från USA

04 Nov 2015

AlzeCureAlzeCure får närmare 4 miljoner kr från Alzheimer’s Drug Discovery Foundation (ADDF) i New York för utveckling av en ny lovande behandling mot alzheimer.

– Att få detta prestigefyllda anslag från ADDF är ett kvitto på att vi är på rätt väg mot en helt ny klass av läkemedel, säger Swedish Brain Powers chef professor Bengt Winblad och en av grundarna av AlzeCure.

 

Forskarna på AlzeCure arbetar med egenutvecklade teknologier och helt nya testmetoder i samarbete med de bästa inom såväl akademi som industri. Ett av deras lovande projekt handlar om att påverka mekanismen för återbildning av nervceller och nervcellsutskott hos patienter med alzheimer. Det är detta projekt som nu får möjlighet att lyfta tack vare anslaget från ADDF i USA.

 

Howard Fillit ADDFHoward Fillit, forskningschef vid ADDF, är djupt imponerad av AlzeCures arbetssätt att ta tidiga projekt från akademin och utvärdera dem med industriell stringens.

– Det är precis den här typen av projekt i den absoluta forskningsfronten som vi vill stödja för att säkerställa fortsatt utveckling, säger han.

 

Forskningsstiftelsen AlzeCure startades hösten 2012 av en grupp framstående AstraZeneca-forskare tillsammans med Bengt Winblad med stöd av Swedish Brain Power och Alzheimerfonden. Ambitionen är att ta fram behandlingar mot alzheimer och andra neurodegenerativa sjukdomar smartare och snabbare än de stora läkemedelsjättarna.

 

Läs pressmeddelandet med kontaktinfo här.

 

© 2010 Swedish Brain Power